/ БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати поздрави на Вера Йоурова. Той отказа да коментира изказването на европейския комисар за правосъдието отпреди два месеца, че мониторинговият механизъм върху България няма да бъде премахнат от този състав на Европейската комисия заради липса на резултати. Освен това Борисов предупреди журналистите да си мерят приказките.

Еврокомисарят по правосъдие: Независимостта на съдебната система в България е под заплаха
 
Изказването на еврокомисарят Вера Йоурова през април беше аргументирано с липсата на устойчиви резултати и недоверието на българите към съдебната им система. Борисов обаче отрече твърдението да е истина и прати поздрави на Йоурова.
 
Помолен да коментира акцията на МВР и прокуратурата в Пловдив от края на миналата седмица, когато службите съобщиха, че са предотвратили подготвян терористичен акт, Борисов благодари на онези медии, които са се съобразили да не разпространяват лична информация за задържания 16-годишен ученик и семейството му и отрече разследващите от своя страна да са допуснали грешка.

Премиерът: Бомбите, открити в Пловдив, са чудовищни
 
Премиерът говори пред журналисти по време на събитие на МВР, на което бяха връчени ключовете на над 300 нови автомобила, предназначени за жандармерията. За да благослови колите на полицията в церемонията се включи белоградчишкият епископ Поликарп, който изнесе специално служба.