Прекратиха преговорите по рамковия договор за 2007г.
Прекратиха преговорите по рамковия договор за 2007г. / netinfo

Преждевременно преговорите по Националния Рамков договор за следващата година са били прекратени, съобщиха от Българския лекарски съюз /БЛС/. От Националната здравноосигурителната каса /НЗОК/ са предложили да отпадне обстоятелството при сключване на договор с касата членството в БЛС да е задължително условие. „Това противоречи на действащото законодателство и принципите на договаряне”, твърдят от Лекарския съюз.

Според съсловната организация става въпрос за умишлено прекратяване на преговорите. „Това се потвърждава и от факта, че от страна на НЗОК на преговорите присъстваха само директорът д-р Румяна Тодорова и трима членове на Управителния съвет, се казва в съобщение от съсловната организация.

Все още не е ясно кога преговорите ще продължат, след като от касата са отхвърлили предложението на Лекарския съюз това да стане на 16 ноември. От съсловната организация предлагат датата 18 ноември.

В съобщението от Здравноосигурителната каса се казва само, че изразяват готовност да продължи съвместната работа на двата управителни съвета и експертните екипи по текстовете на Националния рамков договор и приложенията към него.