Прекратиха частично обвинението срещу Големия Маргин
Прекратиха частично обвинението срещу Големия Маргин / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Прекратиха частично обвинението срещу Големия Маргин
37010
Прекратиха частично обвинението срещу Големия Маргин
  • Прекратиха частично обвинението срещу Големия Маргин

Прокурорът от Софийската градска прокуратура Чавдар Ангелов е прекратил наказателното производство срещу Красимир Маринов за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

Прокурорът е откомандирован обратно в Софийска районна прокуратура, тъй като подписал постановлението за това тайно от целия прокурорски екип по делото. Това съобщи днес апелативният прокурор на София Вичо Вичев.

„Чавдар Ангелов беше наблюдаващ прокурор по делото срещу Красимир Маринов, Стефан Бонев-Сако и още една група лица. Свалено е обвинението срещу Големия Маргин, като остават останалите обвиняеми. По това дело обаче има и втори наблюдаващ прокурор, и с помощта на прокурори от Върховна касационна прокуратура, т.е. има екип”, обясни Вичев.

„Когато Апелативна прокуратура София извърши проверка на постановлението за частично прекратяване на Ангелов, беше установено, че други наблюдаващ прокурор не е знаел за това постановление. Той е разбрал по-късно. Аз считам, че това е нарушение на екипния принцип на работа, който изисква колегите да знаят какви процесуално-следствени действия се извършват, да бъдат уведомявани за крайния акт. Това нещо не е сторено”, изтъкна апелативният прокурор на София.

„Чавдар Ангелов не е наказан, но това е една оценка за работата по конкретното дело. Постановлението за частично прекратяване, заедно с делото, е постъпило в Софийски градски съд. Подлежи на съдебен контрол”, коментира още Вичев.