Преизбраният главен мюфтия: Вместо да се мразим, да си подадем ръка
Преизбраният главен мюфтия: Вместо да се мразим, да си подадем ръка / БГНЕС

Вместо да търсим начин да се обвиняваме и да се мразим, да търсим недостатъци в другия, нека си подадем ръка. Това заяви д-р Мустафа Хаджи малко след като бе избран за нов мандат като главен мюфтия на мюсюлманското вероизповедание на Националната им конференция.

Мустафа Хаджи беше преизбран за главен мюфтия

Тепърва има да направим много, да извървим дълъг път, защото живеем във време, в което някои хора, представяйки се за мюсюлмани, се опитват да използват религията или за политически или, за други цели - за тероризъм. От друга страна дават възможност на националистически организации да очернят името на исляма и на мюсюлманите, заяви главният мюфтия.

Обичта и разбирателството трябва да бъдат водещи в живота ни, каза той.

Не е тайна това, което се прави в световен мащаб, има терористични организации, които на гърба на исляма се опитват да дискредитират религията, продължи главният мюфтия. Някои говорят, че трябва да се ограничат правата на мюсюлманите. Според нас е необходимо да направим всичко, за да запазим мира и разбирателството, подчерта Мустафа Хаджи.

Преизбраният главен мюфтия Вместо да се мразим да си подадем ръка
netinfo

Изповеданията във всяка една епоха са били използвани от политиците. По един или друг начин някои политици се опитват да лансират свои идеи чрез имами, не мога да ви кажа кои са, отбеляза Мустафа Хаджи. А при националистите се забелязва, че те се опитват да оплюят мюсюлманите, категоричен бе главният мюфтия.

Източник: БГНЕС