Предвиждат се основни ремонти на 40 пътни артерии догодина
Предвиждат се основни ремонти на 40 пътни артерии догодина / netinfo

Столичната община предвижда през следващата година да направи основен ремонт на 40 пътни артерии, каза заместник-кметът на София Велизар Стоилов пред журналисти преди началото на сесията на Общинския съвет.

За ремонти сме поискали 100 млн. лева в бюджета, добави Стоилов. По думите му ще се ремонтират не само основни пътни артерии, но и т. нар. „довеждащи улици”. В списъка е и булевард „Цариградско шосе”, като за него са заложени 7-8 млн. лева.

Към края на тази седмица ще започне ремонт и на площад „Журналист”. За 30 дни там се предвижда да бъде подменена релсовата крива. По думите на Стоилов ремонт на площада не е правен от 30 години.

Пуснато е движението през кръстовището на бул. „Цар Борис Трети” - Околовръстен път след 4-дневен ремонт, съобщи Стоилов. Там е подменена пътната настилка, като е положен асфалт на 1000-1200 кв. метра. Според заместник-кмета бул. „Цар Борис Трети” се нуждае от основен ремонт и от подмяна на паважа с асфалт, тъй като тази настилка не може да реши проблемите с товарния поток от Югозападна и Западна България.

До 14 ноември ще завърши и ремонтът на булевард „Шипченски проход”. В график вървят ремонтите на булевардите „Мадрид” и „Янко Сакъзов”, каза заместник-кметът. /БТА/