Председателят на Общински съвет-Сливен оповести доходите си
Председателят на Общински съвет-Сливен оповести доходите си / netinfo

Председателят на Общински съвет Сливен доцент Иван Андреев обяви пред журналисти имотното си състояние.

В началото на мандата през 2004 година той е декларирал, че притежава една пета наследствена част от къща със застроена площ от 84 квадратни метра и двор от 250 квадратни метра. Към това недвижимо имущество се добавят и градина от 500 квадрата с малка сграда в местността „Хисарлъка”. Мястото е придобито преди 40 години. Доцент Андреев е декларирал и лек автомобил „Фиат”, купен през 1997 година и депозит от 6000 долара.

Към този момент имотното му състояние е претърпяло незначителни промени. Чрез отстъпено право на строеж на строителна фирма, върху наследствения имот е построена нова къща. От нея Андреев притежава 55 квадратни метра мансарда и офис на партера от 35 квадрата. За целта той е предоставил своя дял от наследството. Освен това той е изтеглил кредит от 15 000 лева, а към момента той има депозит от 5000 евро, които са гаранция за следването на дъщеря му в Страсбург.

За 2006 година доходите му като председател на Общинския съвет са 12 800 лева и 1200 лева от упражняване на свободна професия и участие в управителни съвети.

Други новини от Сливен