Изборният маратон приключи около 1.30 часа след полунощ, когато и последните секции предадоха протоколите си
Приключи предаването на изборните книжа в „Арена Армеец”. Обикновено в изборния ден ситуацията в залата е напрегната. Сега обаче работата на всички секционни комисии приключи в малките часове на нощта. Броени минути след края на изборния ден, първите бусове пристигнаха пред. С близо час по-рано от неделята на първия тур, предаде NOVA.

Високата скорост се запази през цялата вечер. И на всеки час между 200 и 250 секции успяваха да приключат с предаването на протокола от машините. Този път членовете на комисиите трябваше да преброят много по-малко разписки и да ги опишат в един протокол. Което значително улесни работата им.

При почти 100% обработени протоколи: Румен Радев и Илияна Йотова печелят изборите

Около 10 вечерта пред залата се образуваха опашки, тъй като много бусове пристигнаха по едно и също време. И това обаче не доведе до напрежение. И до забавяне при отчитането. Така средно между 2 и 5 минути бяха необходими на всяка комисия, за да отчете резултата си. 

Грешките в протоколите също бяха по-малко. Изборният маратон приключи около 1.30 часа след полунощ, когато и последните секции предадоха протоколите си. С това комисиите подобриха рекорда от юли – когато работата в "Арена армеец" приключи за малко повече от 6 часа.
 
NOVA