Пребиха столичен адвокат
Пребиха столичен адвокат / снимка: Sofia Photo Agency
34-годишният адвокат Светлин Стойнов беше пребит в кантората си от двама маскирани мъже. Стойнов е бил закаран във Военномедицинска академия, няма опасност за живота му.

В кантората на Стойнов на булевард „Тотлебен” 11 в столицата влизат двама маскирани мъже, които започват да го удрят по главата и тялото. Адвокатът е леко пострадал. По-късно той е закаран от свои близки във Военно медицинска академия, където е прегледан. Мястото на инцидента беше отцепено от полицията, като дознатели и следователи от Столичната следствена служба работеха в самия офис на Стойнов. Бяха взети отпечатъци дори и от звънците на входа на кооперацията на „Тотлебен” 11.

Името на Светлин Стойнов се свързва с няколко фирми, най-интересната от тях е „Кей Джи Меритайм шипинг”. Тя е регистрирана на 13 септември 2007 г. в София. В нея Стойнов е притежавал 99% от акциите. Тя е една от 23-те фирми, които участват в конкурса за приватизация на параходство „Български морски флот”. След отсяване на фирмите останаха общо три, като една от тях беше именно „Кей Джи Меритайм шипинг”.

Освен в тази фирма Стойнов участва в управлението на хокеен клуб „Славия”, в сдруженията „Автомобилен ретро клуб” и в Търговски център „Илиянци”. Холдинг „Кей Джи Меритайм шипинг”, който участва в приватизацията на параходство „Български морски флот”, е създаден през 1993 г. в Дюселдорф от германска фирма, като има офиси в различни градове на света.

За момента остават неясни причините за побоя над Стойнов. Той е с регистрация в град Кюстендил, но според непотвърдена информация живее в квартал „Лозенец” в столицата.