Пребиха директора на ботевградската болница
Пребиха директора на ботевградската болница / netinfo
Директорът на ботевградската болница д-р Филип Филев е бил жестоко пребит, съобщи председателят на Българския лекарски съюз д-р Андрей Кехайов. По думите му д-р Филев е в тежко състояние с множество фрактури и наранявания. Инцидентът е станал в 7,50 часа тази сутрин в двора на болницата. Д-р Филев е бил нападнат от двама души, уточниха за Дарик от полицията.

След инцидента доктор Филев е откаран в Университетска болница "Царица Йоанна, където в момента го оперират. От пресцентъра съобщиха по-рано, че докторът е бил в съзнание, когато е приет в лечебното заведение.

Председателят на Бургаския лекарски съюз предположи, че причина за посегателството върху Филев е предстояща приватизация на болницата: „Мисля, че е пребит заради интереси на определени групи, които са имали желание да обявят болницата в несъстоятелност и да я приватизират, а той като директор се е противопоставил на всички тези неща. Когато болницата няма задължения и някой със съдебна процедура за формално задължение от 6000 или 10 000 лева иска да я обяви в несъстоятелност, такова нещо действително трябва да бъде осъдително”.

По-рано Управителният съвет на БЛС изрази "дълбокото си възмущение от поредния вандалски акт, в нарушение на всички закони и човешки права. Случващото се е в резултат и на провежданите системно опити да се дискредитират българските лекари. Надяваме се, че извършителите на това нагло престъпление няма да останат неразкрити”, се казва в писмо на съюза.