/ БТА
Служебният правосъден министър Янаки Стоилов дискутира въпроса за изготвянето на новата съдебна карта и със Съюза на юристите в България. От организацията са изразили готовност да се включат в дискусии по тази тема, информират от МП.

По-рано министърът на правосъдието коментира тази тема и с други организации на юристи.

Стоилов и председателят на СЮБ Владислав Славов обсъдили и необходимостта от разработване на ефективно електронно правосъдие и засегнаха въпроса за юридическото образование.

Янаки Стоилов започна поредица от срещи с магистратски организации

По време на срещата с организациите "Прозрачност без граници", "Български институт за правни инициативи" и "Антикорупционен фонд" Стоилов изразил своята позиция за активен диалог с неправителствения сектор. Пред него трите организации поставили въпроса за необходимостта от съдействие от страна на институциите по поставените от тях въпроси и подадени сигнали.

Стоилов и заместник-министрите Мария Павлова и Иван Демерджиев разговаряли и с ръководството на синдиката на министерството. Всички изразили задоволство, че има съгласие за колективния трудов договор, в комисиите за провеждане на конкурси за служители участват и представители на синдиката.

Правосъдният министър отбелязал, че полага усилия за подобряване на условията за труд на служителите и изисква от тях професионализъм и ангажирано изпълнение.

 
БТА