Праматарски: Не можем да подкрепим Мартин Заимов
Праматарски: Не можем да подкрепим Мартин Заимов / снимка: Sofia Photo Agency

„Издигнатият от СДС и ДСБ кандидат за кмет на столицата Мартин Заимов е член на Демократическата партия и именно защото не е равноотдалечен от десните партии, не можем да го подкрепим” – това заяви лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски.

Първо в ефира на Дарик радио Константин Папазов, който е издигнат от Демократическата партия за кмет на София каза, че няма да се оттегли в полза на кандидата на СДС и ДСБ. Пред журналисти Праматарски обясни, че самият факт, че не той издига Мартин Заимов, който е член на неговата партия, е явен знак, че кандидатурата му е неудачна за кмет, още повече за обединител на дясното.

Според него софийските ръководства на СДС и ДСБ са сключили нечиста сделка, защото така абдикирали от битката за София и отваряли пътя на Бойко Борисов. Включването на Мартин Заимов в надпреварата по думите на Праматарски десните сили били поставени пред избора дали да подкрепят издигнатия от него внук на царски генерал, лежал в Белене или да изберат внука на червения генерал.

Тити Папазов не скри изненадата си, че политикът, който много харесва, Иван Костов, не го е подкрепил. По думите му една от причините ДСБ и СДС да не застанат зад него е, че в бъдещата листа за общински съветници нямало да присъства нито един син настоящ член на местния парламент. Това е страшно тежко за някой от СДС, заключи Тити Папазов.