Праматарски издига Тити Папазов за кмет на София
Праматарски издига Тити Папазов за кмет на София / netinfo
Демократическата партия издигна кандидатурата на треньора на националния отбор по баскетбол Константин Папазов за кмет на София, обяви пред Дарик радио лидерът на партията Александър Праматарски след заседание на централното ръководство на ДП. Той изрази надежда около тази номинация да се обединят всички десни партии в столицата, за да не се стига до служебна победа на настоящия градоначалник Бойко Борисов.

“Тити Папазов е изключително откровен човек, при него няма скрити задни мисли. Той е изключително работоспособен, дори бих го нарекъл работохолик, а и е роден победител”, посочи Праматарски.

Разговори с останалите партии от дясно все още не са водени, тъй като единственото условие, което поставил Папазов било да се изчака до датата 22 август, дотогава той имал ангажименти с баскетболния тим.

По отношение на това дали очакват подкрепа от СДС, след като е почти сигурно, че те ще подкрепят Бойко Борисов за нов мандат, Александър Праматарски обясни, че това е решение на сините и той не може да го промени, но го смята за грешно.

Пред Дарик радио Тити Папазов заяви, че с него са се водили разговори от края на юли, за да бъде кандидат за поста на „Московска” 33. Той смята, че има шансове да спечели срещу Бойко Борисов. Готов е да бъде и чисто партийна кандидатура, но идеята била да обедини около себе си повече десни сили в столицата.

Председателят на столичната организация на ДСБ Атанас Атанасов заяви за Дарик радио, че ако бъдат потърсени за подкрепа на кандидатурата на Тити Папазов за кмет на София, ще обсъдят възможността да застанат зад него. До момента не били водени разговори с тъмносините. Атанасов каза, че него лично го притеснява факта, че Папазов е бил в инициативния комитет за издигането на Георги Първанов за втори президентски мандат.