Николай Денков Кирил Петков
Николай Денков Кирил Петков / БГНЕС
Ще се търси общо решение в рамките на парламентарната група на ПП-ДБ, след като ДСБ лансира идеята коалицията да поиска третия мандат и да състави технически кабинет
Още в неделя, Националният съвет на ПП взе решение, че в този състав на 50-то НС няма как да се състави антикорупционно правителство, което да гледа към Европа и да се грижи за гражданите. Имахме среща с депутатите от ПП и потвърдиха, че няма да участват в разговори за трети мандат.  Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Цяла България е заложник на тези двама човека - Пеевски и Борисов", заяви още Петков.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков посочи, че ще се търси общо решение в рамките на парламентарната група. "От решението на ДСБ и на нашия Национален съвет се вижда съществено различие", посочи Денков.

Предложение на ДСБ към ПП-ДБ: Да поискат третия мандат и да съставят технически кабинет

Денков изтъкна, че аргументите на "Продължаваме промяната" са ясни, но когато има решение на друга партия, не е редно те да коментират.

"Както би трябвало да е в демократична формация, ще проведем разговори и ще излезем с демократично решение", лаконичен беше още Денков.

Михалев от ДСБ: Предложението ни за технически кабинет е вариант за излизане от политическата криза

Националният съвет на Демократи за силна България (ДСБ), част от обединението "Демократична България", които са в коалиция с "Продължаваме промяната", излезе с решение, в което призовават ПП-ДБ да се опита вземе третия мандат и да съставят технически кабинет с ограничен хоризонт на действие. 

От "Да, България!" пък предложиха да се тества дали има антикорупционно мнозинство в 50-ото НС, който да се обедини около пакет от антикорупционни реформи срещу "модела Пеевски". 

Националният съвет на "Продължаваме промяната" заседава по-рано в неделя, като реши, че не вижда перспектива за стабилно, проевропейско антикорупционно мнозинство в рамките на това Народно събрание и препотвърдиха, че ще са в опозиция.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня