Критики от "Продължаваме промяната" към Комисията за защита на потребителите, а поводът за тях позицията на КЗП, която се обяви против по-ниските цени на хранителни стоки от първа необходимост. Така антимонополният регулатор спря инициативата на Министерството на икономиката „Достъпно за вас“.

"Антимонополният регулатор с ръководство, пряко обвързано с ГЕРБ и с изтекъл мандат, се обяви срещу интересите на българските граждани и срещу мерките на правителството против инфлацията. КЗК се опитва да попречи на въвеждането на мярка за намаляване на цените на хранителни стоки от първа необходимост, като даде становище против инициативата на Министерството на икономиката и индустрията „Достъпно за вас“ с аргументи без никакво правно основание", се казва в позиция на ПП, изпратена до медиите.

Богданов: Нашата инициатива е да постигнем трайно ниски цени на продукти от първа необходимост

Вместо идеята на министър Богдан Богданов, която получи първоначалната подкрепа от търговските вериги, според КЗК възможна мярка за справяне с ръста на цените е „предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти и осигуряване на топъл обяд“, акцентират от партията.

Според тях позицията на комисията демонстрира "престъпна институционална безотговорност и изглежда като поредната предизборна “бухалка”, с която се атакува кабинета “Денков” предизборно. "Това за пореден път потвърждава колко належаща е промяната в ръководствата на регулаторите, което ние от ПП-ДБ ще поставим като приоритет още в първите дни след възстановяване на работата на Народното събрание", ангажират се от формацията.