/ БГНЕС
Кирил Петков обяви, че ще бъдат опозиция, ако това правителство мине
Eдинодушно парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) реши, че няма как да подкрепи така предложеното правителство. Аргументите ще бъдат представени утре в пленарна зала, така че това е окончателното решение, взето по съответния ред. Това коментира пред журналисти Николай Денков, председател на парламентарната група на ПП-ДБ, която заседава в централата на "Демократична България".

"Няма никаква промяна в позицията ни. Виждаме, че няма естествена подкрепа за това правителство. Дали ще се се случи, зависи от това, дали тази вечер Пеевски и Борисов ще накупят достатъчно гласове от другите парламентарни групи". Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

По думите му това е истината. "За мен би било срам следващото българско правителство да бъде на базата на купен вот в парламента", каза той и подчерта, че ако това правителство мине, те ще бъдат ярка опозиция. 

Радев връчи мандата за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС, Росен Желязков е кандидатът за премиер (СНИМКИ)

Петков обяви, че не се съмнява в депутатите на формацията и в това как те ще гласуват утре. "В пълен състав ще сме, няма да липсват наши депутати", увери той.





Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Десислава Антова/БТА