/ БТА
Обществено обсъждане във връзка с предложенията за промени в Конституцията се провежда на заседание на Конституционната комисия на парламента.

"Това е последното обществено обсъждане преди второто гласуване на първо четене, което очакваме да се случи в петък", посочи председателят на комисията Радомир Чолаков във връзка със законопроекта за промени в Конституцията.

На 6 октомври проектът за промени в Конституцията бе подкрепен на първо гласуване в пленарната зала от 161 народни представители. "Против" бяха - 57 депутати, нямаше въздържали се.

Днес представители на съдебната власт и научната сфера ще обсъдят предложенията за промени, които се отнасят до Инспектората на ВСС и въвеждането на индивидуалната конституционна жалба.

"На този етап на тема Конституция нито една от политическите сили, които са внесли проекта за промени, не е оттеглил своята подкрепа". Това заяви Надежда Йорданова от ПП-ДБ. Тя подчерта, че на 8 декември ще бъде проведено гласуването на конституционните промени.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС също изрази вяра, че промените в основния закон ще бъдат доведени докрай и темата ще бъде изчерпана. "Тази тема се коментира от 10 години, имаме намерение да я изчерпим до край", каза още той. 
БТА, БГНЕС