Повече полицаи охраняват Студентски град
Повече полицаи охраняват Студентски град / Sofia Photo Agency
Пет-шест пъти повече полицаи охраняват вече Студентски град. В квартала текат масови проверки на данъчните, полицията и общината. Това стана ясно на спешна среща в Университета за национално и световно стопанство, на която присъстваха президентът Георги Първанов, столичният кмет Бойко Борисов, ректори и студенти.

Държавният глава заяви, че се надява на бързо и справедливо наказание за убийците на Стоян Балтов. "В Студентски град има над 150 заведения, трябва бърза проверка и системен контрол, необходими са санкции, в това число и отнемане на лицензионни режими", отбеляза Първанов. Според него трябва да бъде засилен потенциалът на изпълнителните органи и по-сериозен ангажимент на жандармерията. Президентът поиска спиране на реституционните претенции в Студентски град.

След срещата главният архитект Петър Диков поиска връщане на адресната регистрация и намаляване на броя на временните обекти.

Областният управител Тодор Модев съобщи, че ще бъде създадена работна група, която да изготви спешни мерки за Студентски град. В състава й има ректори и студенти, а председател е кметът на община "Студентска" Димитър Дилчев. Първото заседание ще бъде в четвъртък. Дилчев е изискал документацията на всички заведения. До 1 февруари, който не я е представил, ще работи, както е по наредбата, тоест до 23 часа, а не нощем.