Властта, миньорите и енергетиците работят върху документ, който да отрази по колко от шестте точки, поставени като условия от протестиращите, има съгласие, и да определят в какви срокове те да бъдат изпълнени.

Изпълнителната власт, депутати и енергийния сектор водят преговори вече шести час. Протестиращите миньори и енергетици на няколко пъти отказаха да отидат на среща в МС и днес в Раднево, но приеха да чуят и разговарят с министър-председателя и депутати в парламента.

По-рано през деня част от протестиращите, които дойдоха директно от блокадите, не бяха допуснати до сградата на парламента

"Няма какво да си кажем с политиците по този начин", заявиха представителите, които останаха на стълбите. Малко след това те все пак бяха допуснати до срещата.

"Точно затова до сега отказвахме срещите - нека България да гледа на живо какво се случва. Ние сме излъчени от колегите ни, но сега пуснаха само част от нас, които предварително са заявени в списъци, другите ни върнаха", недоволстват енергетиците.

енергетици среща
БТА

Срещата, която първоначално трябваше да се проведе в Раднево, късно снощи беше преместена в парламента, след като за пореден път министър-председателят получи отказ за участие от протестиращите.

Премиерът кани протестиращите миньори и енергетици на среща в Раднево, синдикатите отказват

В разговорите участват и министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията, както и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството.

Няма обаче поканени представители на опозицията.