Повдигнато е обвинение за катастрофата край Микрево
Повдигнато е обвинение за катастрофата край Микрево / netinfo

Окръжната прокуратура в Ловеч е повдигнала обвинение срещу 51-годишната софиянка, която предизвика снощната катастрофа край село Микре. При инцидента загинаха четирима, а трима сред които и заместник-министърът на финансите Нахит Зия, бяха тежко ранени. Жената е управлявала Рено „Еспейс” по посока Варна-София на първокласния път София-Варна и край разклона за село Микре към 17,20 часа снощи предизвикала инцидента.

Обвинението е за предизвикване по непредпазливост на смърт и на телесни повреди срещу няколко лица. Срещу жената е взета мярка за неотклонение "подписка". Засега полицията отказва да съобщи името й.

Полицейското дознание по случая очаква резултатите от две допълнителни експертизи и в близко време ще приключи с резултати. Засега няма съмнение за вината на обвиняемата. Тя е предприела рисковано изпреварване на забранен участък и при лоша видимост заради мъгла. Вследствие на това Реното се е ударило в кабината на ТИР, а след това и в "Тойота".

С това жената е предизвикала смъртта на четиримата пътници в японския автомобил, и нараняването на други трима. Сред тях е и заместник-министърът на финансите Нахит Зия.