Повдигнато е обвинение и срещу съпругата на Атанас Мъндев
Повдигнато е обвинение и срещу съпругата на Атанас Мъндев / netinfo
Повдигнато е обвинение и срещу съпругата на Атанас Мъндев, който в момента е в следствения арест в София с постоянна мярка „задържане под стража" по обвинение в пране на пари.

Ваня Мъндева не е задържана, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на полицията в Сливен комисар Чавдар Божурски. Една от причините досъдебното производство да се води в столицата е да се даде възможност на лицата, пострадали от действията на Мъндев и хората около него, да съобщят за това, коментира комисар Божурски.

Специализираната полицейска операция на 6 юни, когато Атанас Мъндев бе задържан, е била възложена от Главния прокурор Борис Велчев. Претърсени са и домовете и офисите на лица, близки до Мъндев, откъдето са иззети финансови и счетоводни документи, компютърни конфигурации и други предмети.

Обвинението срещу Мъндеви е за пране на пари в особено големи размери. Днес комисар Чавдар Божурски каза, че може да се говори ориентировъчно за 680 000 лева, но това тепърва ще се уточнява.

Проверява се дейността на фирмите около Атанас Мъндев. Шефът на сливенските полицаи предупреди, че тази спецоперация няма да е единична, предстоят проверки и на други лица, за които има съмнение, че перат пари.

Други новини от Сливен