Повдигнаха обвинения срещу ген. Войнов
Повдигнаха обвинения срещу ген. Войнов / netinfo

Софийската военноокръжна прокуратура повдигна обвинения срещу отстранения директор на Пожарната, главен комисар Кирил Войнов.

Войнов е обвинен за престъпления по служба.

След близо 20-минутен престой в сградата на Военноокръжната прокуратура, Войнов и защитникът му адвокат Даниела Доковска отказаха да съобщят по кои текстове от Наказателния кодекс са повдигнатите обвинения.

Срещу Кирил Войнов и срещу други служители на пожарната бяха подадени сигнали за нарушаване на служебната дисциплина и злоупотреби.

Сред най тежките обвинения беше и това че Войнов е разписал разрешение затворената дискотека Индиго да заработи отново. Другите обвинения срещу Войнов са, че служители на пожарната са ремонтирали апартамента на дъщеря му в София и вилата на сина му в село Дръмша.

Освен това началникът на пожарната е получавал пари и като лектор във Варненския свободен университет, а секретарката и шофьорът му са ползвали служебен телефон.

Войнов е разрешавал и неправомерни задгранични командировки на своя подчинен полковник Румен Йотов, началник на сектор Човешки ресурси в Пожарната. Йотов се "отблагодарявал" с докарани от Германия автомобили втора употреба. Бургаските пожарникари били ползвани от Кирил Войнов в работно време да ограждат парцел на сина му в Приморско.