Повдигат обвинение срещу тъста на Иван Евстатиев
Повдигат обвинение срещу тъста на Иван Евстатиев / снимка: bsp.bg
Районната прокуратура в Пазарджик да повдигне обвинение срещу тъста на Иван Евстатиев - Борис Димитров, с чийто пистолет „Байкал” се простреля бившият кмет на Пазарджик. За това ще настоява лично директорът на Областната дирекция на полицията комисар Емил Ганчев.

Министърът на здравеопазването посети простреляният бивш кмет на Пазарджик Иван Евстатиев.  Доц. Евгений Желев е провел разговор с ръководството на болницата за състоянието на Евстатиев. По-рано днес стана ясно, че вероятно прокуратурата в Пазарджик ще повдигне обвинение за неправомерно предоставяне на лично оръжие на тъста на Евстатиев, с чийто пистолет се простреля бившия кмет на Пазарджик. Според информацията на полицията вече са разпитани Евстатиев и неговите близки. Продължава и работата по трите основни версии – опит за убийство, убийство и нещастен случай. Близки до бившия кмет на Пазарджик заявиха, че напълно изключват версията за убийство. Според тях инцидентът е нелепа случайност и става въпрос за прострелване по непредпазливост.

Общинският съвет в Пазарджик взе решение утрешната тържествена сесия в навечерието на празника на града да премине с различен сценарии и да се редуцират тържествените изказвания на общинските съветници. В момента състоянието на Иван Евстатиев е стабилно, той е контактен, основните му жизнени функции са възстановени, но животът му още не е вън от опасност.