Потвърдиха срещите на Стоев с криминалисти от СДП
Потвърдиха срещите на Стоев с криминалисти от СДП / снимка: Sofia Photo Agency
Имало е среща между застреляния преди два дни Георги Стоев и криминалисти от Столичната дирекция на полицията, потвърди шефът на „Криминална полиция" – СДП Валери Йорданов. Той допълни, че срещата е била по искане на Стоев, който е бил готов да свидетелства за това, че босове са му поръчвали убийства, но в последния момент Стоев се отказал от показанията си.

Валери Йорданов съобщи още, че част от фактите, изложени в романите на Георги Стоев, са били събирани от криминалистите, но за да имат стойност те трябва да са подкрепени със сериозни доказателства.

В действителност покойния Георги Стоев е подавал такъв сигнал тук в Столичната дирекция, каза Йорданов за Дарик. „Съответно изискванията са му такива, каквито бяха тиражирани в медиите – да се направи среща с прокурор, съответно с градския прокурор, за да заяви това, което се търкаля вече в медийното пространство. По единствено нему известни причини той в последния момент се отказа. Това, че някой бил докладвал на по-високо ниво, което е нормално да стане, и това било причина за неговото отказване – това са негови интерпретации. Какви са му били точно мотивите, за да търси едно такова съдействие и след това да се дръпне, аз не мога да кажа.”, допълни той.

Началника на „Криминална полиция" в СДП заяви още, че няма данни никой от висшето ръководство на МВР да е оказвал натиск да не се работи по определено оперативно интересно лице.