Потвърдиха присъда за зверско убийство в Добричко
Потвърдиха присъда за зверско убийство в Добричко / netinfo

Върховният касационен съд потвърди присъдата на убиеца от добруджанското село Честименско Богомил Ангелов Йорданов, съобщи съдия Деница Петрова. 21-годишният Йорданов бе осъден на доживотен затвор без право на замяна за зверското убийство на 70-годишния Панайот Димитров. Трагедията, която потресе тервелското село, се разигра на 14 декември 2005-та година. Тогава убиецът съсече и изкорми възрастния човек заради една конска амуниция.

Същата нощ изкормвачът разбил селския магазин и откраднал стоки за 667 лева. Обвиняемият Богомил Йорданов направи пълни самопризнания пред съдебния състав. Той не даде смислени показания, защо се е гаврил с издъхналия вече възрастен мъж.

Потвърдени са и присъдите за друго тежко престъпление. Рецидивистите Ивелин Стефанов и Коста Стойков ще лежат съответно 20 и 16 години в затвора за грабеж и опит за убийство на добричлията Кирил Лазаров.

Голям процент от постъпилите през първото шестмесечие на годината дела са вече разрешени, съобщи още съдия Петрова. От влезли в съда 479 наказателни дела са излезли присъди по 459. Подобна е картината и при търговските, гражданските и административните дела. Решени са и всичките постъпили 1195 фирмени дела.