Потушиха пожарите във Варненско
Потушиха пожарите във Варненско / netinfo
Ръцете на тракторист обгоряха до лактите след разразилия се пожар в село Детелина, община Долни чифлик. По последна информация огънят там вече е потушен. Овладяно е и положението в местността "Боровец" край Варна, но на места там продължава да се забелязва тлееща горска растителност.

По информация на Дарик пожарът в село Детелина тръгва, след като цигани са запалили кабели на сметището в Долни чифлик. След появата на силния вятър огънят се прехвърля в съседните сухи поляни, минава през гората и достига до периферията на селото.

При пожара в село Детелина са изпепелени една къща, една стопанска постройка, два сайванта, трактор и едно прасе. Цялото местно население и пет противопожарни коли са се включили в гасенето на стихията, а огнеборците са спасили живота на безпомощен старец, останал сам в горящата си къща. Активно е било и съдействието на кметството, което е предоставило трактори, фадроми и друга техника за потушаване на стихията.

Пожар вилня и в смесена борова гора над град Белослав. До четири и половина следобед в общината бе обявено бедствено положение, защото имаше опасност огнената стихия да навлезе в града. Общо 23 пожара в сухи треви, храсти и гори гасиха огнеборците във Варненска област.

Други новини от Варна