/ БГНЕС
Щетите тепърва ще се изчисляват и възстановяват.
Голям пожар избухна в района на Сточна гара в София рано тази сутрин. Горяха сгради на Психодиспансера, засегната е и белодробната болница. Пострадали няма.

След повече от 4 часа борба с пламъците, огнеборците успяха да потушат огъня и да евакуират всички 51 пациенти, които са били вътре. Причините - засега остават неясни. Пострадали няма, но материалните щети са значителни.

Огнената стихия вдигна на крак столичните пожарникари малко след 5 сутринта.

Щетите тепърва ще се изчисляват и възстановяват.

Голям пожар избухна в столицата (ВИДЕО)

"Проблемът е с покривната конструкция, която трябва да бъде покрита дори и временно, заради времето има над 500 кв.м. отзад бараки, които са изгорели", каза д-р Бойко Пенков - зам.-министър на здравеопазването

"Засегнати са и два автомобила. Силният вятър през нощта е пречил на работата на пожарникарите", добави  Красимир Димитров от Столична община.

Пламъците са се прехвърлили и към поликлиниката на Белодробната болница. В този момент в сградата не е имало пациенти.

"Има отзад една сграда, барака, от там е тръгнал. От там пламъкът преминава към нашата фасада, която е изолация, и хваща. При това аз веднага съм реагирал, защото съм нощен в това време. Засегнат е фибротичният кабел, дограмата е заминала, на следващия кабинет, на рентгена дограмата също е загинала", сподели Кирил Пантелеев - управител на Белодробна болница София.

Трима пациенти са хоспитализирани в Клиниката по вътрешни болести на болница "Св. Анна". А други 16-сет души от психодиспандера на "Сточна гара" са прехвърлени в Държавната психиатрична болница в Нови Искър.