Потушиха пожар в Кайлъка
Потушиха пожар в Кайлъка / netinfo

Пожарът в природен парк “Кайлъка” в Плевен е потушен окончателно около 14.00, съобщи комисар Емил Маринов, директор на Дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”–Плевен по време на заседание на областния кризисен щаб.

Общата площ засегната от огнената стихия е 500 декара, а от тях напълно изгорели са 20 декара, допълни още комисар Емил Маринов. Той каза, че на мястото на инцидента в огнището на пожара са открити улики, че е имало лагер на клошари.

В парк “Кайлъка” са извършили оглед дознател и експерт от ОДП–Плевен. Заведено е и дело срещу неизвестен извършител. Разследването ще продължи в рамките на два месеца, за да бъде установено дали има данни за умишлен палеж или не, каза още Емил Маринов.

Огънят е потушен окончателно благодарение на съвместните действия на плевенската пожарна служба, Гражданска защита, Държавно лесничейство и УБ “Христо Ботев”. Според комисар Маринов основната причина за възникналите 91 пожара на територията на община Плевен през последния месец е небрежност при боравене с открит огън.