Пострадалата в Пирин жена е приета в болница
Пострадалата в Пирин жена е приета в болница / снимкa: Sofia Photo Agency

23-годишната жена, която се изгуби в Пирин, е била транспортирана в 20.40 часа от Кресна в "Пирогов" с частен превоз, съобщиха от лечебното заведение.

Младата жена пострада в планината Пирин и днес бе открита от планинските спасители. По първоначална информация има съмнение за черепна травма, има  измръзвания на пръстите на едната ръка. Предстоят подробни изследвания и уточняване на диагнозата.

23-годишната жена, пострадала вчера при ръка „Кончето" в Пирин, и нейният спътник Георги Петлешков бяха спасени, след като прекараха една нощ в планината. Те оцеляха благодарение на добрата им екипировка.

Спасителните действия започнаха, след като в централата на ПСС постъпи сигнал за пострадала жена недалеч от ръба "Кончето". Обадил се нейният спътник, който съобщил по телефона, че жената се е подхлъзнала по заледените скали и се е спряла около 200 м по-надолу, с множество травми и в тежко състояние. Мъжът е останал при нея. По-късно батерията на телефона му падна и връзката с него беше прекъсната.