Пострадал е работник в мина „Евроманган”
Пострадал е работник в мина „Евроманган” / netinfo
39-годишният Ерджан Сали е пострадал в мина „Евроманган”, съобщи директорът на Областна инспекция по труда инж. Младен Мартинов.

Трудовият инцидент е станал при товаренето на метални сегменти за укрепване на минна галерия. Върху количка са натоварени няколко 80-килограмови сегмента. Товарът се е наклонил и е затиснал работника към стената на галерията.

Мъжът е настанен в добричката болница със счупен таз. Няма опасност за живота му. Разследването на причините за злополуката ще започне идната седмица.

Мина „Евроманган” попада в групата на рисковите обекти в областта, каза инж. Мартинов. По тази причина там задължително се извършват проверки на всеки три месеца. През 2007-а година в мангановата мина са регистрирани около 12 леки трудови злополуки. Инцидентите са два пъти по-малко в сравнение със злополуките, станали в предходната 2006-а година.

За намаляване на трудовите злополуки от началото на февруари, Областната инспекция по труда започва работа по програма за контрол на малките и средни предприятия, в които вече е установена непълна оценка на риска. Ще се проверява дали са изпълнени направените при предишни проверки предписания.

Други новини от Добрич