Постоянен арест за мъжки проститутки, ограбили британец
Постоянен арест за мъжки проститутки, ограбили британец / снимка: БГНЕС

Двама младежи, които бяха задържани за грабежа на британски гражданин в центъра на Варна, остават в ареста за постоянно. Това реши Варненският окръжен съд, съобщиха от съдебната пресслужба.

22-годишният Бисер Д. и година по-големият Веселин срещнали родения в Лимасол британски гражданин К. Костакис на централния площад часове преди полунощ в понеделник. Притиснали го от двете страни, хванали го за слабините и като употребили сила откраднали парите му - 570 евро и 330 лева. Британецът обаче оказал съпротива, успял да залови Веселин и дори да го заведе до Първо РПУ. Много скоро установен и задържан бил и вторият извършител.

За подобно престъпление законът предвижда наказание от 5 до 15 години, припомнят от съда. Към тези аргументи магистратите прибавиха и обстоятелството, че както Бисер, така и Веселин са част от криминалния контингент на проституиращи в центъра на Варна момчета. Въпреки младата си възраст Бисер дори е осъждан за различни престъпления вече 8 пъти и само преди 7 дни е излязъл от затвора, където изтърпял 10-месечна присъда за кражба.

Съдът прецени, че ако са с по-лека мярка за неотклонение както Бисер, така и Веселин може да извършат друго престъпление или да се опитат да се укрият от наказателно преследване.

Определенията на Окръжния съд могат да бъдат обжалвани на 2 февруари пред Варненския апелативен съд.

Други новини от Варна