Постоянен арест за човек на Баретата
Постоянен арест за човек на Баретата / снимка: Дарик - Бургас

Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста Диян Гайтанов Боксьора и тримата задържани с него Велислав Евгениев, Илиян Златков и Васил Илиев. Те са привлечени по обвинения за организиране на престъпна група за склоняване на лица към проституция и трафик на хора. Задържаните поискаха изменение на мярката от „задържане под стража” в „подписка”, но искането им не беше уважено.

По думите на прокурора четиримата се обвинени в тежки умишлени престъпления, за които има показания на явни и анонимни свидетели, както и веществени доказателства указващи вината им.

Пред съда беше представен договор за спогодба, подписан от полицая Златко Пеев, който е получил от Гайтанов 2000 лева след инцидент на пътя между двамата. Според защитата фактът, че този МВР- служител е провеждал разследването срещу Боксьора три месеца след това, говори за опорочаване на досъдебното производство.

"Трябва да съм най-големият малоумник да се занимавам с това при присъда от три години условно и пет години изпитателен срок. Не съм виновен, искам ако може по-лека мярка”, каза пред съда Диян Боксьора, който е обвинен за организатор и ръководител на престъпната група. "Напишете, че имам строителна фирма и 7 обекта. Всичко може да се провери. Пишете истината", посъветва репортерите Боксьора.

Според адвокатите Марин Марковски и Радостин Пенев няма нито едно конкретно доказателство по обвиненията срещу Диян Гайтанов, който се сочи за човек на Златко Баретата в Бургас.

Гайтанов има 3-годишна условна присъда по същото обвинение и в момента тече изпитателния срок. Междувременно стана ясно че, съпругата му е подала жалба в Окръжна прокуратурата срещу действията на полицаите по време на задържането му в нощта на 3 срещу 4 февруари.