Постоянен арест за бандата с кирките?
Постоянен арест за бандата с кирките? / netinfo

Бургаският окръжен съд ще решава дали да остави за постоянно в ареста шестимата от бандата с кирките. Престъпната група бе задържана на 8 юли при операция с участието на служители на сектор БОП при ОДП – Бургас.

Младежите на възраст от 20 до 30 години са осъществявали наказателни акции по поръчки на конкурентни фирми. Групата е специализирана в забиването на кирки и палежи на автомобили, трошене на прозорци на магазини и офиси. Срещу Николай Мечков, Николай Далакманов, Георги Тодоров, Стоян Кънчев, Иван Попов и Андрей Янев са повдигнати обвинения за ръководство и участие в организирана група за извършване на престъпна дейност.

При обиските у тях са намерени и количества кокаин и марихуана. Има доказателства, че част от дейността на групата е била свързана с разпространението на наркотици. Събраните данни сочат и участие на задържаните в повечето от ударите срещу автомобили в Бургас. За три години над 30 коли в града и региона бяха поразени от кирки. Инсталациите със сечивата са изцяло бургаски патент. Според криминалисти този подход се използва най-често за отмъщение или предупреждение.

За лидери на бандата с кирките се сочат Николай Мечков и Николай Далакманов.

Това е втората група развила дейност след арестуването на несебърския наркобос Димитър Желязков – Очите и неговите 16 приближени. През април антимафиоти задържаха Петър Биберов – Кюфтето и още девет от неговите хора, които също се опитваха да заемат освободените територии на пазара за дрога и силовия сектор.

Други новини от Бургас