Поредно отлагане на делото срещу Орлин Тодоров
Поредно отлагане на делото срещу Орлин Тодоров / снимка: DarikNews.bg, архив, Велико Търново

Великотърновският окръжен съд отложи за пореден път делото срещу бившия директор на Териториалното звено за борба с организираната престъпност Орлин Тодоров. Новата дата за процеса е 7 април.

На миналото заседание защитата на подсъдимия поиска нови доказателствени справки от прокуратурата във връзка с досъдебни преписки. По писмата, изпратени до съда и прокуратурата в Шумен и до Ловешката прокуратура, все още няма отговор, което наложи новото отлагане на делото.

Орлин Тодоров е обвинен в разгласяване на служебна информация по досъдебни производства, в злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства.

Бившият антимафиот бе задържан на 11 март 2011 г. Той лежа в следствения арест в Ловеч повече от една година с постоянна мярка „задържане под стража”, наложена от Апелативния съд във Велико Търново, след което бе освободен първо под домашен арест, а след това и под парична гаранция. Обемът на делото срещу него е от 34 тома, като само обвинителният акт е над 100 страници.

Новини от Велико Търново