Пореден ден на протести в столицата. Още от обяд започна поетапното затваряне на кръстовища в София. 

Групи протестиращи блокираха ключови кръстовища и изнервиха шофьорите. Блокади имаше на кръстовищата на бул. "България", на бул. "Ал. Малинов" в столичния квартал "Младост", на Петте кьошета и на други важни пътни артерии в столицата, включително и на Орлов мост.


Протестиращите, които вчера нападнаха шофьора, който "прегази" протестиращ, днес тръгна да блокират кръстовища. Недоволните блокираха кръстовищата на бул. "Ал. Малинов" и на бул. "България" са същите, които блокираха автомобил пред Софийския университет. Сред тях е и Слави Трайков - обвинен за саботажа в метрото.

По обед недоволстващите блокираха кръстовището на бул. "България" и бул. "И.Е. Гешов". Въпреки опитите на полицията да регулира движението, част градския транспорт в района също остана под блокада за известно време.

България блокада
БГНЕС

протестиращи Младост
DarikNews.bg


Недоволни задръстиха и кръстовище в един от най-големите столични квартали "Младост" и един от най-оживените булеварди "Александър Малинов". 

протестиращи Младост
DarikNews.bg

протестиращи Младост
DarikNews.bg

протестиращи Младост
DarikNews.bg
 


Блокада имаше и на Петте кьошета. 

протест петте кьошета
DarikNews.bg


Протестиращи с чадъри и палатки блокираха булевард „Цар Освободител“. 

Протест
БГНЕС

Полицейското присъствие в центъра на София продължава да бъде засилено, а части на полицията и жандармерията са разположени пред всичко ключови места, както и пред сградите на основните институции. 

Следобед 30-тина души са блокираха Орлов мост, като преди това под блокада бяха и кръстовищата на ул. Раковска и на Софийския университет. 

Очевидната цел беше изнервяне на гражданите, на които им се налагаше да стоят в задръствания при над 30 градуса. Единствено присъствието на полицията спираше саморазправата на гражданите и шофьорите с шепата протестъри.

От публикации на организаторите на протеста т.н "Отровно трио" в социалните мрежи стана ясно, че под блокада са Орлов мост, Съдебната палата, Министерски съвет, Петте кьошета, бул. "България" и бул. "Ал.Малинов" в Младост. 

Вечерта недоволните традиционно се събраха пред президентството.

Протести има още във Варна и Русе. Блокиран е пътят между Казанлък и Стара Загора от две паралелни автошествия, които тръгнаха от двата града. В Пловдив, шествие тръгна от Паметника на Съединението. В Русе, заканата беше да се блокира района около Дунав мост.