Популяризират маршрути в Добруджа
Популяризират маршрути в Добруджа / netinfo

30 туристически фирми от Добричка област и румънската област Констанца ще бъдат включени в трансграничния проект "Туристическа дестинация Добруджа" по програма ФАР, който ще се реализира през 2007 година. Това съобщи Надежда Петкова - ръководителка на бизнес центъра в Добрич, чийто екип ще има работна среща в началото на януари догодина с партньорската организация от Румъния - "Наше море". На тази среща ще бъдат определени фирмите, чиито представители ще

участват в няколко семинара, за да се запознаят с оперативните програми на Европейския съюз и как могат да кандидатстват за финансова подкрепа в туристическия бранш.

Бизнес центърът и "Наше море" ще издадат каталог на туристическите фирми и най-популярните маршрути в трансграничния регион, като книжката ще се разпространява на три езика - български, румънски и английски, каза Петкова.

Проектът предвижда да бъдат монтирани и две електронни карти на Добричка област и област Констанца край граничните пунктове в Дуранкулак и Кардам. Туристите ще се информират за природните, културни и исторически забележителности в региона и как най-удобно могат да достигнат до тях.

Партньорите по проекта обмислят да създадат и трансгранична асоциация на туристическите фирми, които да работят по обща рекламна стратегия за дестинацията Добруджа.