По повод Международния ден на детето - 1 юни, политици отправиха пожелания към малчуганите. 

„В Международния ден на детето нека си припомним не само безгрижната радост на детството, но и отговорността към поколенията след нас. Вниманието и обичта, с които отглеждаме децата ни днес, е надежда за бъдещето. Затова е важно да насърчаваме талантите, любознателността и ентусиазма им. За мен беше привилегия да наградя малките участници, които демонстрираха голяма воля и отлични умения в състезанията, организирани в рамките на инициативата Спортувай с Президента. Вярвам, че ако искаме България да се развива като успяваща държава в икономиката, науката, културата, спорта, в свят на остра конкуренция, трябва да създаваме условия да растат здрави, психически устойчиви и сплотени млади хора. Признание заслужават родителите, преподавателите и треньорите, които насърчават децата да спортуват и да се развиват. Весел празник на българските деца!“, отправи пожелание президентът Румен Радев.

„Няма нищо по-хубаво от звънкия смях на дете. Нека го има в българските домове. Честит празник, мили деца. Бъдете здрави и обичани! Честит празник, скъпи родители. Бъдете щастливи с малчуганите си!“, написа в профила си във Фейсбук вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

„Бъдете здрави, любознателни и не спирайте да мечтаете. Вие сте най-голямото ни богатство и надежда за бъдещето. В ръцете на млади хора като вас образованието води до един по-добър свят“, обърна се към децата министърът на външните работи Теодора Генчовска.

„Пожелавам ви да се радвате на детство, изпълнено със смях, безгрижие, приятелство и весели игри. Бъдете любознателни, не спирайте всеки ден да търсите и откривате вълшебствата на живота и света около вас! Пазете своята детска невинност и искреност, мечтайте смело, учете нови неща, изпълвайте с гордост своите родители, а ние ще се грижим за вашето спокойствие и безопасност“. С тези думи министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се обърна днес към децата, присъстващи на организираното от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) тържество по повод Деня на детето. „Децата са най-ценната част от нашето общество. Те са нашето бъдеще и нашата надежда, че всичко добро, което сме започнали, ще бъде продължено“, добави той.