Политически формации ще си сътрудничат
Политически формации ще си сътрудничат / DarikNews.bg, архив

Партия "Българско национално обединение" (БНО) подписа договор за сътрудничество и национално обединение с формацията "Християн-социален съюз", с политическия клуб "Звено" и с гражданското сдружение "Български наказателен отряд". Споразумение беше представено и подписано в Националния пресклуб на БТА.

Председателят на БНО Георги Георгиев посочи, че единственият отпор на случващото се в България е да се обединят и да вземат властта. Той отбеляза, че няма да влизат в договорености с парламентарно представените формации, защото това би ги обезличава.

По думите му с всички техни съмишленици могат да преминат границата от един процент при избори. Според него само млада формация е вариант да се случват нещата в страната ни. На България й трябва човек със здрава ръка, който да удари по масата и да започнат да се случват нещата, каза още Георгиев.

Симеон Иванов от "Звено" заяви, че обединението не е просто опит да бъде оспорвана властта, а е право на гражданите. Според него е време да се приключи с "фасадната демокрация" и да се въведе ред в държавата. По думите му партиите на статуквото вече са изчерпали своите възможности.