Полина Карастоянова напуска групата на Патриотичния фронт
Полина Карастоянова напуска групата на Патриотичния фронт / БГНЕС, архив

Полина Карастоянова напуска парламентарната група на Патриотичния фронт, съобщи председателят на народното събрание Цецка Цачева. Така Карастоянова вече е независим депутат и губи местата си в комисиите.

Още вчера от Фронта съобщиха, че свалят доверието си в нея заради участието й в лобистки поправки в законопроекта за варенето на домашна ракия. След като Карастоянова вече няма да бъде шеф на Комисията за култура и медии, на нейно място Патриотитте ще предложат Славчо Атанасов.

Патриотите отстраниха Полина Карастоянова от всички парламентарни комисии

Междувременно Атанас Мерджанов от "БСП лява България" поиска министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова да дойде в парламента и да обясни за откриването на туристическия сезон с "поредна гангстерска война", както и да разясни какви мерки са взети и какво е направила областната дирекция на МВР в Бургас.

Депутатите продължават с обсъждането на два законопроекта за ратифициране на гаранционни споразумения - едното с Международната банка за възстановяване и развитие, а другото - с Европейската банка за възстановяване и развитие.

Източник: БТА