Полицията във Варна преследва БМВ
Полицията във Варна преследва БМВ / netinfo

БМВ с великотърновска регистрация беше преследвано от полицията в ранните часове на деня, след като не спрял на стоп палка на патрул. Инцидентът се разиграл в комплекс "Ривиера".

С висока скорост водачът на автомобила преминал през бариери преграждащи пътя към комплекса. В района пред хотел "Градина" удря паркиран "Опел Вектра" със смолянска регистрация. Докато патрулът разчиства бариерите, автомобилът изчезва. След кратък обход на района той е открит между дървета,до автобусна спирка.

При опит полицаи да проверят документите на шофьора и спътника му, воачът потегля, като по този начин не изпълнил полицейско разпореждане и осуетил изпълнението на служебните задължения на служителите на реда.

По пътя към Кранево автомобилът навлиза в банкета, пука задна гума и водачът губи контрол над колата. Тя напуска пътното платно и пропада в дясно по ската над хотел "Берлин".

Водачът на автомобила, 31-годишен мъж от Велико Търново, е бил в безпомощно състояние. В болница "Св. Анна" са установени с наранявания по главата и тялото. 24-годишният мъж, който се е возил в колата е отведен в полицейския участък за изясняване на инцидента. На водачът е взета кръвна проба за алкохол.

Случаят е докладван във Варненската районна прокуратура.