Полицията не прикрива инциденти със служители, но не ги смята за важни
Полицията не прикрива инциденти със служители, но не ги смята за важни / снимка: БГНЕС, архив
Полицията не прикрива инциденти със служители, но не ги смята за важни
62730
Полицията не прикрива инциденти със служители, но не ги смята за важни
  • Полицията не прикрива инциденти със служители, но не ги смята за важни

Две тежки катастрофи с участието на служители на МВР са станали в столицата в рамките на два дни. При първия инцидент, служител на полицията, за който по-късно е установено, че е употребил алкохол, блъска пешеходец с личния си автомобил късно през нощта и го убива на място. При втория инцидент, отново с участието на цивилен полицай, е пострадало едномесечно бебе, което е пътувало в една от колите.

Инцидентите, за които съобщи в. „Телеграф”, са от 17 и 18 март и за тях нямаше информация от пресцентъра на МВР.

Първото произшествие е от нощта на 16 срещу 17 март. Служител на СДВР, по неофициална информация дългогодишен катаджия в групата на мотористите „Сигма”, се движи с личния си автомобил по ул. „Железопътна” в посока бул. „Първа българска армия”, когато блъска пешеходец. 60-годишният мъж издъхва на място. Направената в последствие проба за алкохол на полицая се оказва положителна.

За инцидента потвърди шефът на столичния КАТ Богдан Милчев по време на пресконференция по повод предстоящото откриване на новия мотосезон. „Има пътнотранспортно произшествие, има смъртен случай. Има досъдебно производство и има употреба на алкохол”, поясни той.

Другият пътен инцидент с участието на служител на полицията е станал в следобедните часове на следващия ден, 18 март. Регулировчик в столичния КАТ, пътува с автомобила си по бул. „Патриарх Евтимий”. Пред него се движи лека кола, която спира, за да осигури предимство на пешеходец. Регулировчикът не успява да спре и блъска автомобила пред себе си, в който се возят майка и бебе.

„В автомобила се возят майка с малко дете в ръцете й, изпуска го и детето е прегледано в „Пирогов”, уточни Милчев.

И полицаите са хора като всички, коментира Богдан Милчев по повод двата тежки инцидента. „Живеем по същия начин, както и вие живеете. От началото на годината няколко случая на полицаи, които самите ние сме ги санкционирали, колеги точно на „Пътна полиция”, и то най-вече заради неправилно паркиране. Не даваме гласност на това нещо, защото това не е толкова важно”, обясни Богдан Милчев.

Шефът на столичния КАТ обясни, че се работи в посоката и служителите на полицията да спазват законите като всички останали хора, тъй като по думите му всички са абсолютно равни пред закона и, когато някой го наруши, носи цялата тежест на отговорността.