Полицията: Евстатиев се прострелял неволно
Полицията: Евстатиев се прострелял неволно / cнимкa: www.bsp.bg

Бившият кмет на Пазарджик Иван Евстатиев е с огнестрелни рани в белия дроб и коремната област след като се простреля по-рано през деня, съобщиха от екипа на II хирургия към МБАЛ-Пазарджик. Все още продължава операцията на бившия кмет на Пазарджик. Евстатиев се простреля с два куршума във вила в село Семчиново, община Септември. Инцидентът е станал във вилата на тъста му Борис Димитров и съпругата му. Евстатиев е бил в къщата със свои близки, съобщи говорителят на ОДП-Пазарджик Мирослав Стоянов. Стоянов заяви още, че се работи по няколко версии, като на този етап основната е неправилно боравене с оръжие, а не опит за самоубийство.

„Потресени сме от случилото се”, коментира пред Дарик инцидента с Иван Евстатиев председателят на общинската структура на БСП в Пазарджик Димитър Димитров . Той заяви, че Евстатиев се е ползвал с голям авторитет в местната структура на партията и като кмет в предишния мандат, и сега като общински съветник. Колегите на бившия пазарджишки кмет са разбрали за инцидента от медиите. За последен път Димитров се е срещнал с Иван Евстатиев на последната сесия на 8 май и от тогава не са се чували. Няма информация прострелялият се днес общински съветник да е имал емоционални или лични проблеми.

Иван Евстатиев загуби последните кметски избори с разлика повече от 2500 гласа. Той претърпя поражение и в Общинския съвет, след като в края на април т.г. с гласовете на мнозинството бе свален от поста заместник-председател.