Полиция и прокурори дебнат за купени гласове в Казанлък
Полиция и прокурори дебнат за купени гласове в Казанлък / netinfo

Мобилни полицейски групи от РПУ – Казанлък ще се отзовават до 5 минути на всеки граждански сигнал за купуване на гласове или нередности, свързани с изборите, в деня за провеждането на местния вот в Казанлък – 21-ви юни.

Полицаи и дежурен прокурор ще проследяват и анализират всички подадени сигнали за нарушения в изборния ден. Това съобщи в Казанлък Пенка Богданов - апелативен прокурор от Апелативна прокуратура – Пловдив. Местното полицейско управление и органите на реда в района апелират гражданите от общината да информират представителите на реда за всички нарушения на изборния процес и изборния закон както и за съмнения за купуване на гласове.

В деня на вота мобилните групи ще бъдат подсилени с още една полицейска група от РПУ-Казанлък, която да гарантира честното провеждане на изборите.

За втори път за по-малко от година гражданите на община Казанлък ще избират нов състав на своя общински съвет, след като избраният на местните избори през октомври миналата година бе касиран с решение на ВАС от началото на март тази година.

От полицията в Казанлък уточниха, че до момента няма постъпили сигнали за купуване на гласове или други нарушения , свързани с изборите.

Утре от РПУ-Казанлък ще обявят и специални телефони за гражданите, на които в изборния ден ще могат да подават своите сигнали.