/ ThinkStock/Getty Images
Жена на 74 години от Сливен, е предала сумата от 1600 лева
Поради зачестили обаждания в Районно управление-Сливен за опити за телефонни измами и едно заявление за реализирана измама, ОД на МВР предупреждава гражданите да бъдат бдителни при получаване на обаждане на стационарен телефон.

Пенсионерка даде 15800 лв. на телефонни измамници (ВИДЕО)

Схемата е „оказване на съдействие на органите на реда при задържането на телефонни измамници, чрез предоставянето на наличните парични суми и ценни вещи, които впоследствие да бъдат върнати”.

В конкретния случай се получава обаждане от мъж, който се представя за полицейски служител. Мнимият полицай печели доверието на жертвата, като обяснява, че е засечено обаждане с цел измама на техния абонат и се налага незабавно съдействия, за да бъдат заловени престъпниците.

Две години затвор за участие в телефонна измама за 9000 лв.

Полицията съветва при получаване на подобно обаждане телефонната връзка да бъде незабавно прекратена. Възможно е схемата да бъде променена, но искането на пари и ценности остава.

На 7 октомври, са получени три сигнала от граждани, че спрямо тях е направен опит за измама. Жена на 74 години от Сливен, е предала сумата от 1600 лева, като е била въведена в заблуждение по посочената схема.