Полицията тръгна по следите на крадците на дарителски кутии
Полицията тръгна по следите на крадците на дарителски кутии / DarikNews.bg, архив

Нагли крадци посегнаха на кутии с дарения за болни деца. Две кражби, станали в София и Бургас, в рамките на няколко дни, възмутиха интернет потребителите. Записите от камерите в двата търговски обекта, в които са поставени кутиите, трескаво се разпространяват в мрежата. Полицията в Бургас вече залови двама наркозависими за кражбата в кв. „Славейков", а колегите им в София все още нямат следа от крадеца, задигнал кутията с дарения.

Първият случай е отпреди два дни в магазин за алкохол и цигари в бл. 71 в ж.к. „Славейков" в Бургас. От видеозаписите се вижда ясно как в търговския обект влизат руса жена и едър мъж, прикриващи лицата си с шапки. За секунди те отмъкват кутията за дарения, поставена близо до касата и си тръгват. От бургаската полиция съобщиха за „Дарик", че заподозрени за наглата кражба са Доника Попова и Петко Великов, и двамата с богати криминални досиета и наркотична зависимост.

Поредна нагла кражба: Задигнаха кутия с дарения за болно дете (ВИДЕО)

Кутията, която те са задигнали, е събирала дарения за Любослав Димитров- момченце на година и седем месеца с диагноза „атрофия на зрителния нерв". Доскоро детето различавало само светлина. Благодарение на помощта на познати и непознати хора родителите на Любослав успяват да започнат скъпоструващо лечение на детето в чужбина, което вече дава положителни резултати. Майка му Рая Димитрова коментира, че е потресена от случилото се и не вярва, че за извършителите ще има последствия.

Почти по същото време- София, оборотна аптека в района на ВМА, друга кутия с дарения за болно дете е открадната посред бял ден. От записите се вижда как млад мъж най-безцеремонно влиза в обекта, задава въпрос на фармацевтите, след което привидно се отправя към вратата, но с ловко движение се обръща и взима кутията със себе си. В нея от няколко месеца хората даряват от средствата си за 15- годишната Саня.

Млад мъж открадна кутия с дарения за болно момиче (ВИДЕО)

Тийнейджърката се бори с тежко бъбречно заболяване и преди няколко месеца е подложена на успешна трансплантация в Турция. Битката за Саня и майка й Славейка преминава както през трудности, така и през щастливи моменти. Случилото се вчера обаче ги оставя без думи.

От столичната полиция обясниха, че по случая тече разследване, но засега самоличността на извършителя не е установена.