Задържани са двама мъже, преследвани от шест полицейски автомобила в центъра на Бургас. Двамата са се предвижвали с лек автомобил "БМВ". Инцидентът е станал снощи, около полунощ. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

На булевард "Христо Ботев" полицейски служители са подали сигнал със "стоп" палка за извършване на проверка на автомобила "БМВ", който се е движил с включени дълги светлини. Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта си се отправил в посока железопътната гара. Последван е от полицейския автомобил, като за съдействие към мястото на инцидента се насочили и други пет полицейски екипи.

"БМВ"-то продължило да се движи с висока скорост по булевард "Булаир", като навлиза в пешеходната зона на булевард "Алеко Богориди", и се отправил в посока към сградата на общината. Там с десен завой продължил по улица "Александровска" и в края на площад "Тройката" катастрофирал.

Установено е, че автомобилът е управляван от 39-годишен криминално проявен мъж от Сливен, придружаван от 27- годишен криминално проявен бургазлия. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни. Същият е неправоспособен водач, като никога не е притежавал шофьорска книжка. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.

Установено е, че регистрационните табели на автомобила "БМВ" са от друго моторно превозно средство, като към момента на инцидента не са били обявени за издирване. Направен е първоначален оглед на местопроизшествието в тъмната част на денонощието. Днес ще бъде извършено претърсване на автомобила.

По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство.
БТА