Полицаят, прегазил бебе: Не знам какво се случи, може би техническа неизправност
Полицаят, прегазил бебе: Не знам какво се случи, може би техническа неизправност / снимка: sxc.hu

„Не знам какво се случи, може би техническа неизправност, колата тръгна наляво", каза в Апелативния съд 36-годишният Костадин Стоянов, обвинен за катастрофата в бургаското село Крушевец, при която загина 11-месечната Красимира, пише в. „24 часа".

Днес Стоянов обжалва постоянния арест, който му беше наложен от Окръжния съд миналата събота.

Прокурорът Милена Досева настоя той да остане зад решетките, тъй като имало опасност да попречи на разследването. Защитникът на полицая - адвокат Благой Потеров, пледира за по-лека мярка. Той подчерта, че предварителното задържане не е наказание, а има за цел да осигури присъствието на обвиняемия, както и да му попречи да извърши друго престъпление.

Кръвната проба за алкохол е взета в 09:52 ч., заяви адвокатът и подчерта, че това е само 40 минути след катастрофата. Три различни резултата дадоха изследванията на кръвта на Костадин Стоянов, като единият от тях е 0,3 промила от кръвната проба.

Стоянов е обвинен, че е карал след употреба на алкохол, но няма квалификация за шофиране в пияно състояние.

Близки и приятели на Стоянов днес събраха кураж и влязоха в съдебната зала. "Вие го осъдихте предварително", обърна се към медиите Стоян Василев, който се представи като приятел на Димко от Приморско.

Съдът ще се произнесе днес, около 13:30 ч.