"Децата на пътя не са мравки, та да не ги видиш" - така родителите на едно от момичетата, блъснати от полицейски автомобил на кръстовище в Шумен, коментираха извинението на полицая, седял зад волана.

Полицейска кола блъсна две деца на кръстовище в Шумен

Пред NOVA родителите на 10-годишната Гюляй казаха, че 34-годишният служител на МВР е отишъл в болницата при пострадалите деца и лично се е извинил. Никой друг представител на полицията не се е опитал да се свърже със семействата.

В петък полицейски автомобил удари две деца на кръстовището край Томбул джамия на бул. "Симеон Велики" и ул. "Паламара" в Шумен. 10-годишните Селда и Гюляй бяха приети в Спешното отделение на шуменската болница, където бяха прегледани.

Директорът на здравното заведение д-р Атанас Атанасов увери, че децата не са губили съзнание по време на инцидента. Установена бе фрактура на дясната китката на Селда, докато Гюляй е с фрактура на левия лакътя.

Севим и Нихат разказаха и за шока, който са изживели, когато разбрали, че дъщеря им е ранена при пътно произшествие. Това бил вторият инцидент, който Гюляй преживява в последните месеци.

Децата живеят на ул. "Тича" и отивали към училище "Панайот Волов", където учат. По думите на майката децата пресичали край чешмата, на метри от пешеходната пътека на кръстовището и тогава били ударени от патрулката.

34-годишният служител на полицията, който управлявал патрулката, бе тестван с дрегер за алкохола. Пробата му е отрицателна.