Полицай простреля рецидивист в Плевен
Полицай простреля рецидивист в Плевен / DarikNews.bg
Полицай простреля рецидивист в Плевен
31483
Полицай простреля рецидивист в Плевен
  • Полицай простреля рецидивист в Плевен

28-годишен рецидивист беше прострелян от полицай по време на акция по задържането му в Плевен. По-късно мъжът е починал в болница, съобщи наблюдаващият прокурор по случая Марио Василев.

Починалият Мариян Иванов е от ромски произход и е известен с прякора си Рекета. Той е бил прострелян в главата от полицай, участващ в задържането му. Инцидентът е станал около 11.30 часа във вход на жилищна кооперация в града. След като Мариян направил опит да избяга, служителят на реда стрелял във въздуха и рикуширал патрон уцелил престъпника в главата, съобщиха от полицията.

Окръжна прокуратура-Плевен е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител от състава на полицията, който при изпълнение на службата си е причинил на Мариян тежка телесна повреда с огнестрелно оръжие. Към момента на образуване на делото 28-годишният е бил все още жив, каза наблюдаващият случая прокурор Марио Василев. Разследването се води от специализиран следовател. Уточняват се всички факти и обстоятелства около произшествието, предстои назначаване на експертизи и разпити на свидетели.

Тепърва ще се установява дали оръжието е употребено според разпорежданията на закона, допълни той. Убитият е с богато криминално досие има присъди за грабежи, кражби, хулиганства, изнасилвания и причиняване на телесни повреди. Последната му присъда заради, която е бил издирван, е от Ловешкия окръжен съд. Той е трябвало да лежи 4,5 години в затвора, но се укривал. Полицаите го намирали три пъти, но той успявал да избяга.

Други новини от Плевен