Полицай обезвреди въоръжен мъж с психоатака
Полицай обезвреди въоръжен мъж с психоатака / снимкa: Даниела Ковачева

Арестуваха 39-годишен мъж от Куклен, заплашил с убийство четирима полицаи и йордански гражданин, който е собственик на пловдивска фирма.

Екшънът се разиграл в склад на ул. „Брезовско шосе" в Пловдив. Между 39-годишния мъж и йорданеца възникнал скандал заради неуредени финансови отношения. Българинът, който бил доста агресивен и изнервен, извадил незаконно притежаван пистолет и заплашил с убийство собственика на склада. На място пристигнали полицаите Чавдар Данов и Славчо Джонгаров от III-то РУ в Пловдив. Видимо пияният мъж насочил оръжието и срещу тях. Те повикали подкрепление. Отзовали се още двама униформени служители - 24-годишният Христо Славов и 38-годишният Николай Ангелов. По-опитният от тях започнал преговори с въоръжения. Разговорите продължили близо 20 минути. През цялото време показалецът на кукленецът бил на спусъка на пистолета, който имал патрон в цевта. Едва когато Ангелов отклонил разговора към вида на пистолета, той отместил пръста от спусъка, за да покаже пълнителя. Полицаят се възползвал от момента и успял да отнеме оръжието. 

По-късно било установено, че задържаният е бил с около 1 промил концентрация на алкохол в кръвта. Срещу него е образувано досъдебно производство за заплаха за убийство и притежание на оръжие без разрешително.

Четиримата служители на III-то РУ в Пловдив ще бъдат наградени за проявената храброст.