Полицай е намерен мъртъв с куршум в главата
Полицай е намерен мъртъв с куршум в главата / снимки: DarikNews.bg
Полицай е намерен прострелян с куршум в главата
33131
Полицай е намерен прострелян с куршум в главата
  • Полицай е намерен прострелян с куршум в главата

Полицай на 47 години е бил открит с огнeстрелна рана в главата на паркинга пред ресторант в Пловдив. Той е сержант от „Общинска полиция”, но миналата нощ не е бил на работа, защото е в платен отпуск, каза за Дарик шефът Георги Георгиев. Пловдивската полиция е започнала работа по версията за самоубийство, заяви директорът ст. комисар Тодор Чонов. Тепърва ще се уточняват обстоятелствата и мотивите.

Тялото на 47-годишния сержант Стоян Стоянов е открито от случайни граждани около 22.00 ч. снощи на тиха алея в района на Гребната база, на метър от автомобила му „Ауди”. Той е работил повече от 20 години в системата на МВР-„Транспортна полиция”, като от една година е служител на звено „Общинска полиция”.

Няма данни Стоянов да е имал лични проблеми, любовни афери, или да има дългове, подчерта старши комисар Чонов. В деня на инцидента полицаят се е върнал от почивка извън Пловдив, тъй като е ползвал платения си отпуск. Стоян Стоянов се е прострелял със служебния си боен пистолет, но в автомобила му е открито и личното му оръжие, както и служебната значка, лични документи и мобилен телефон.

Назначени са експертизи за наличие на алкохол и наркотични вещества. Извършен е щателен оглед на мястото на инцидента. Близките на загиналия са уведомени още снощи. Сержант Стоянов не е оставил предсмъртно писмо. Негов колега разказа, че са израснали заедно, че е семеен с две деца и често посещава Гребната база да спортува. „Усмихнат и жизнерадостен човек е, толкова дълго чакаше отпуската си. Казваше,че ще си почине, ще спортува, ще отдели време на семейството си. Цялата Общинска полиция е потресена от случилото се”, допълни колегата на загиналия.

Полицай е намерен мъртъв с куршум в главата
netinfo

По-рано през деня с металотърсач криминалисти търсиха гилзата от изстреляния патрон. В автомобила му бе открита и полицейска палка. Криминалистите не изключват версията, че случилото се е резултат на любовна драма. Според запознати има вероятност Стоянов да е бил убит и да е инсценирано самоубийство.

Според старши комисар Тодор Чонов по време на отпуск полицейсикте служители имат право да носят със себе си служебното си оръжие. Според колегата на сержант Стоянов обаче те са длъжни да ги оставят в оръжейницата, когато излизат в отпуск.

Това не е първият случай с прострелян полицай в района на Гребната база. Преди близо два месеца още един полицай се самоуби в района Гребната база. На 12 август 48-годишният Георги Казаков, служител в „Транспортна полиция” се застреля със служебния си пистолет „Макаров” на брега на река Марица, близо до дигата на Гребната база. Тялото му също е било открито случайно вечерта от минувачи. Той също е семен с две деца, нямал е семейни проблеми или финасови задължения. Работил е в системата на МВР повече от 10 години.